Giv dig selv et kompetenceløft og få tilskud til det.

af | 24. marts 2021 | Artikel | 0 Kommentarer

Giv dig selv et kompetenceløft og få tilskud til det. Strategisk kompetenceudvikling handler ikke kun om de faglige kompetencer, som det du har lært da du blev uddannet dekoratør men det handler i den grad også om de personlige kompetencer samt de kompetencer virksomhederne du kommer på besøg i stiller som et krav at du kan eller forventninger de har til din kunnen.

 

En personlig kompetence kan eksempelvis være innovativ, hvor du har evnen til at være nyskabende, se mulighederne og kunne realisere innovative løsninger eller også være systematisk, hvor du arbejder metodisk, fokuseret og struktureret så der er et godt overblik over opgaven, i bilen eller på lageret. Hvis du er bevidst om dine personlige kompetencer er det med til at øge din troværdighed ud ad til. Det kan også være sådan noget som præsentationsteknik, formår du at formidle budskabet på en effektiv og fængende måde?

 

Spørgsmål du skal stille dig selv er, hvordan har du arbejdet med din udvikling det sidste år? Føler du dig godt klædt på til at klare jobbets udfordringer og hvad er dine stærkeste kompetencer i dag?

 

Hvor ser du dine styrker i forhold til dine strategiske mål du sat dig for virksomheden?

 

For at kunne lave en god opfølgning om ens kompetencer er det altid godt at kigge tilbage på det man har lavet og kigge på om der var nogle kompetencer man manglede for at kunne udføre opgaven. Er det så en kompetence du vil få brug for i fremtiden og er det en udvikling du har lyst til at bruge tid på? For at du ved hvilke kompetencer du skal investere i er det vigtig at du spørger dig selv. Hvor ser du dig selv om 5 år og hvad skal der til for at du kan nå netop de mål?

 

Netop nu ville være en god ide at få lavet et kompetenceløft, der er nemlig lavet en iværksætterpulje, hvor du kan få op til 25.000 kr. til nye kompetencer i din virksomhed.

 

For at være berettiget til at få betalt forløbet med penge fra Iværksætterpuljen, skal du opfylde disse krav:

  • Du skal være iværksætter
  • Din virksomhed er under 5 år gammel
  • Du har mindre end 5 ansatte?
  • Et kompetenceløft kan f.eks. være tilrettelæggelse af et individuelt kompetenceudviklingsforløb med en ekstern konsulent, rådgiver eller ekspert som Andreas Dirksen. Du får dækket 80% af omkostningerne til kompetenceløftet – dog max 25.000 kr.

 

Ideer til nye kompetencer kan være:

Networking                             Evnen til at skabe og bruge netværket

Procesoptimering                  Evnen til at optimere processer med vægt på værdiskabelse og Fremdrift

Mødeledelse                          Evnen til at sikre effektive møder via involvering og styring

Opsøgende salg                     Evnen til at skabe kunderelationer, afdække kundebehov samt identificere salgsmuligheder via proaktive tiltag

Skriftlig formidling                Evnen til på skrift at udtrykke budskaber klart og tydeligt og henvendt til en målgruppe

Salg og markedsføring         Repræsenterer og profilere virksomheden og øge kendskabsgraden

 

Læs også om Sygedagpengeforsikring for selvstændige

Hvor du bl.a. kan læse om at du kan som selvstændig sikre dig sygedagpenge, ved at tegne sygedagpengeforsikring inde på virk.dk  Her vil forsikringen træde i kraft 6 måneder efter Udbetaling Danmark har modtaget blanketten. Forsikringen vil sikre dig minimumssatsen for dagpenge i hele sygeperioden.

 

Følg os på

Facebook  LinkedIn Pinterest Youtube

Share This
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle